שו"ת יום כיפור

צום הריון בסיכון

  • ו' תשרי התשפ"א

שאלה

בס"ד
שלום כבוד הרב
אני בהריון שבוע 34 אמצע חודש שמיני.הריון בסיכון עקב 2 לידות פגים בעבר בשבועות 25 ו34. נמצאת בשמירת הריון עקב צירים מוקדמים גם בהריון נכחי בשבועות מוקדמים יותר.האם עלי לצום ביום כיפור? מחשש התייבשות שתגרום לצירים ואז גם בעלי יחלל עקב נסיעה למיון?
במידה ולא,האם לשתות לשיעורין ואיך בעצם,והאם לאכול? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

עקב הסיכון עלייך לשתות שיעורים. כל 9 דקות כ40 מ"ל שתהי ועדיף שתיה מתוקה ומזינה כמו מיצים וכדו'. אם לדעת הרופא זה עדיין מסוכן תוכלי לשתות יותר אבל בדרך כלל זה אמור להספיק.