תפילה וברכות

הערכות לקראת יום הכיפורים

  • ו' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
במציאות של ימינו, אבקש לברר הלכות לקראת יום הכיפורים הבא עלינו לטובה
א. מהו הנוסח התפילה של יום כיפור לאישה המתפללת ביחיד בבית ?
ב. בהקשר הנ"ל, האם אישה יכולה לומר מידות שלוש עשרה?
ב. אימי נתמכת בעובדת זרה המתגוררת איתה, האם מותר לומר לעובדת להדליק מזגן בשבת/חג מבעוד יום ? (אין אצל אימי שעון שבת)
בברכת שנה טובה ומבורכת,
כתיבה וחתימה טובה לחיים ארוכים טובים ולשלום,
ברוכים תהיו.

תשובה

שלום וברכה

א. הנוסח הרגיל מלבד קדיש קדושה וברכו. כמובן שלנשים אין חובה לומר את כל התפילה אלא עמידה וידוי שלאחר העמידה וברכת השחר כמו בכל יום.

ב. אשה יכולה לומר ביחדיות כמו גבר בטעמי המקרה או בניגון של לימוד.

ג. אם חם מידי ואמא צריכה מזגן או שקר מידי וצריך לכבות ולהנמיך את המזגן מותר לומר לנכרית להפעיל מזגן.