חגים ומועדי השנה

כיצד אפשר לכבות את הגז ביום טוב?

  • ז' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום רב,

הדלקתי כיריים גז במטבח במהלך החג על ידי העברת אש.

כיצד אני יכול לכבות את הגז?

תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

אסור לכבות את הגז ביום טוב בגמר הבישול. ומכל מקום אפשר להניח על הגז סיר מלא מים ולהרתיח אותם לצורך שתיית תה או קפה (כדי שיהיה בישולם לצורך אוכל נפש). וכשירתחו המים הם יגלשו וישפכו על הגז ויכבוהו. ויסוד ההיתר הוא משום שמדובר בגרמא, וכיוון שאינו אלא כיבוי מתכת שאיסורו מדרבנן, מותר לגרום כיבוי באופן זה.

ומיד לאחר מכן מותר לסגור את הכפתור של הגז, כדי למנוע זרימת והתפשטות הגז.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק אורח חיים סימן ל) ושו"ת יחוה דעת חלק א' (סימן לד).

גמר חתימה טובה,

הלל מאירס