חפצים שהושארו בדירה שכורה

  • ח' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום הרב,נכנסנו לדירה (של ההורים של בעלי) לפני שנתיים וחצי בערך. לפנינו היו כל מיני אנשים ששכרו את הדירה מהם. מצאנו בבוידים ובעוד כל מיני מקומות חפצים שאנשים שכחו,מה עליינו לעשות איתם והאם מותר לנו להשתמש? תודה!

תשובה

שלום וברכה

יש להתקשר איליהם ולקים מצוות השבת אבידה. אם לא ניתן להשיגם יש לרשום את החפצים ואת שווים ומותר להשתמש.

אם יש סבירות גבוהה שהחפצים הושארו כי אין להם צורך בהם ולא מחמת שכחה מותר להשתמש ללא חשש.