האם זה גזל בצפיית סרטים שיצאו לציבור באופן פרטי

  • ח' תשרי התשפ"א

שאלה

ראיתי כמה סרטים שיצאו בהקרנה לנשים ,באופן פרטי בבית והתפרסם בעיתון שמי שראתה את ההקרנות לא בהופעה שהיתה אלא השיגה את הסרטים באופן פרטי הרי זה גזל גמור והיא צריכה לשלם על כך ,האם אני צריכה לשלם על הסרטים שראיתי?ישנם סרטים שראיתי בבית ללא שצפיתי בהם בהקרנה שיצאה לציבור וישנם סרטים שראיתי לאחר שכבר שילמתי כסף על ההקרנה בציבור אך ראיתי אותם באופן פרטי בבית,האם זהו גזל ויש לשלם על כך?האם יש הבדל אם כבר צפיתי בסרט פעם אחת ושילמתי עליו?אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

צריך לשלם כשליש מה שהיה עולה אם היו מציגים את הסרט באולם. כמובן שבהקרנה חוזרת המחיר זול יותר.