הבטחה שלא קויימה

  • ט' תשרי התשפ"א

שאלה

קרה לי דבר די מוזר:
התפללתי קריאת שמע וניסיתי לכוון את המילים של הפסוק הראשון ("שמע ישראל..."). משום מה לא הצלחתי ואחרי כמה פעמים התחייבתי שאנסה רק עוד פעם אחת ולא אחזור יותר על המשפט עד סוף התפילה.
אך לא שמתי לב שבסוף התפילה, לאחר עלינו לשבח אומרים "ובתורתך כתוב לאמור......שמע ישראל..." וכך יצא שחזרתי על הפסוק למרות מה שהבטחתי.

האם זה נחשב נדר ואם כן האם ניתן לבטל אותו?

תודה רבה,
משה

תשובה

שלום וברכה

לא נחשב כנדר שהופר. כוונתך לא היתה אלא על קריאה בעת אמירת קריאת שמע כדי לצאת ידי חובת קיראת שמע ואל על קריאה נוספת בסדר התפילה.

טוב מאוד לקבל על עצמך לא לחזור על שום דבר פעמיים ולהתספק בכוונה מינימלית.