חגים ומועדי השנה

עד מתי מותר לאכול בערב יום כיפור?

  • ט' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום הרב,
האם צום יום הכיפורים נכנס בשקיעה ואפשר לאכול עד אז (דקה לפני השקיעה) או שכ-20 דקות לפני כן בזמן כניסת יום הכיפורים?
תודה

תשובה

שלום רב,

אסור לאכול עד השקיעה ממש, כי צריך להוסיף מחול על הקודש, ולכן צריך להפסיק אכילתו איזה זמן אפילו מועט לפני השקיעה (שלחן ערוך סימן תרח סעיף א).

אמנם כל מה שמותר לאכול עד סמוך לשקיעה, הוא דווקא אם לא קיבל עליו התענית, אך אם קיבל עליו התענית, אסור לאכול (ראה שם סעיף ג). ונכון שקודם ברכת המזון יאמר בפירוש שאינו מקבל עליו עדיין התענית, ועל כל פנים יחשוב בלבו כך (משנה ברורה ס"ק יב), ואז מותר לו לאכול עד סמוך לשקיעה וכנ"ל.

גמר חתימה טובה,

הלל מאירס