חברה והשקפה

השם ואנחנו

  • י"ב תשרי התשפ"א

שאלה

אם השם הוא נצחי ואין סופי, יכול לעשות הכל,
אז אמור להיות לנו כוח עצום, כי הרי יש בנו חלק- ואפילו פצפון מהשם.
וגם איך זה ייתכן שהיצר הרע מצליח להכפיף אותנו לרצונו אם יש בנו חלק מהשם אז הוא אמור להיות חזק הרבה יותר מהיצר הרע.

וחוץ מזה תהיתי בבקשה איזה מהגלגולים יחזור לחיים בתחיית המתים, המקורי או האחרים או כולם?

אשמח לקבל תשובות בבקשה,
בתודה רבה מראש
טובי

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה נתן בנו חלק משלו מחד גיסא וגם נתן בנו יצר רע מאידך גיסא בצורה כזו שיהיה לנו ניסיון האם לציית למצוות או חלילה ליצר הרע. הקב"ה ברא אותנו בצורה מדוייקת של ניסיון שהיצר יוכל לנצח אותנו אבל נתן לנו כוח להצליח מול היצר הרע ולהתגבר על כל הניסיונות ונזכה להאיר את אור הנשמה ולהגביר את החלק הקדושה. אכן אין שום אדם שאינו יכול להתגבר על היצר הרע מאחר ובורא עולם אכן נתן לנו את הכוח ממנו ואין כוח שעומד נגד זה ובתנאי שאנו מעוניינים ועושים הכל בשביל לנצל את הכוחות.

ב. https://www.hidabroot.org/question/25966