חגים ומועדי השנה

למה לא מברכים שהחיינו על לולב ביום טוב שני של גלויות?

  • י"ב תשרי התשפ"א

שאלה

למה מברכים שהחיינו בליל יום טוב שני של גלויות בחוץ לארץ בליל סוכות בקידוש, אבל בלולב ביום שני לא מברכים שהחיינו??! תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

אכן ההלכה היא שמברכים שהחיינו בקידוש של ליל יום טוב שני של גלויות (שלחן ערוך סימן תרסא), ולא מברכים שהחיינו על לולב ביום טוב שני של גלויות אלא אם כן חל יום ראשון בשבת (שם סימן תרסב סעיף ב).

וטעם החילוק הסביר המשנה ברורה (שם סק"ב) שלגבי לולב, ממה נפשך יצא במה שאמר ביום ראשון שהחיינו אף אם הוא חול דלא גרע ממה שאמר שהחיינו בשעת עשיית הלולב שיצא, ולא דומה לקידוש שאומר בליל שני שהחיינו, שאותו הוא אומר בשביל היום ולא בשביל הסוכה.

בברכה,

הלל מאירס