חברה והשקפה

התעלות רוחנית וקשרים חברתיים אחרי המוות

  • י"ג תשרי התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,

2 עניינים שמאוד לא ברורים לי ומסקרן אותי, לא מצאתי הסבר ברור לכך בגוגל..
כמובן שראוי להתמקד בחיים האלה, אבל בכל זאת זה פשוט מעניין אותי מאוד להבין. במיוחד הראשון!

1- בן אדם שעשה מאמצים והתפתחות רוחנית בחיים האלו, אבל לא הספיק להגיע לרמה הרוחנית אליה שאף, האם הוא מקבל הזדמנות להתקדם בדרגה הרוחנית שלו אחרי המוות??

האם מה ״שהספקתי״ זה מה שאקבל למעלה לנצח ולא מעבר?

2- אם הבנתי נכון קשרים חברתיים אחרי המוות בטלים, ותהיה אחדות מסויימת.. בלי לנסות לתסבך, איך זה מתבטא למעלה? נשמות יכולות למצוא למעלה את ה״חברים״ שלהם מפה למטה כשכולנו נחזור לשם?? נוכל ״לתקשר״? איזה מן חיים (בלי צורך בהרחבה) יהיו שם במובן התקשורתי?

תודה מראש(:

תשובה

שלום וברכה

1. מבואר באור החיים הקדוש שמי שנפטר לפני שסיים את תשוקתו ואת רצונו להתקדם הקב"ה מחשיב את זה כאילו הם עשו את כל אשר היה ברצונם.

2. נשמה בעולם האמת היא נשמה נפרדת שיש לה קשר עם נשמות אחרות במידה מסוימת ונמצאת יחד עם בן זוגה.