הפרשת מעשרות: זמנה, ונתינה לקרובי משפחה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, בחודשיים האחרונים אני התחלתי לעבוד ואני רוצה להפריש מעשר מ-2 המשכורות שקיבלתי. כמה שאלות יש לי בעניין: 1. האם חשוב להפריש מעשר במשכורת של חודש עוד לפני קבלת המשכורת הבאה או העיכוב לא משנה כל עוד בכוונתי להפריש כראוי 2. שמעתי מחבר שיש אפשרות להפריש את הכסף לקרובי משפחה, ושאף זה עשוי להיות רצוי (עניי עירך קודמים), עלה בדעתי להעביר חלק מהמעשר לסבא וסבתא שלי שמצבם הכלכלי לא טוב. האם זה אכן עדיף מכיוון שלא הייתי רוצה להתעכב יתר על המידה עם המעשר, אודה לכם אם תענו לי בהקדם. תודה רבה מראש, אבי

תשובה

שלום וברכה

לא כדאי להמתין עם המעשרות ולתתם בחודש הבא, כי ככל שהסכום נעשה גדול יותר הנסיון קשה יותר, אבל במקרה של הוצאה מיוחדת, בחודש זה, אפשר להפריש את המעשר של החודש, ולקחתו לאחר מכן כהלוואה ולשלמו במשכורת של החודש הבא. ובוודאי מצוה גדולה לעזור לסבא וסבתא, ויש להעדיף אותם על פני ענים אחרים.

בברכה - בנימין שמואלי