האם עלי לעשר מתוך מעשרות?

  • י"ז תשרי התשפ"א

שאלה

שלום הרב

אנחנו משתדלים מאוד כמה שאפשר להקפיד על מעשרות, אך גם בעלי אברך ואנחנו עם 4 ילדים, משתדלים לעשות באמת לשם שמיים ובשביל ההבטחה של השם בעניין, אך ברצוני לדעת האם עלינו לעשות מעשר מכספי מעשרות שנותנים לנו? או לדוגמא אחרת למשל ממענק עבודה שמקבלים מהמדינה? והאם צריך לעשר גם מקצבת ילדים? או רק מהכנסה מהעבודה ומהכולל?? השכירות שלנו מאוד גבוהה וההוצאות גדולות לכן אני שואלת הלואי שיכולתי לעשות יותר,מתפללת לזה שנזכה לעשות חומש. בעבר הינו עושים מעשרות חומש ולא עשירית אך זה היה ממש קשה כי הינו במינוס והיו הרבה התחיבויות...כרגע באמת אני מאוד רוצה לעשות את זה כמו שצריך . תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אם אין לכם די פרנסתם אתם פטורים ממעשרות.

בעז"ה כאשר יהיה לכם בקרוב ממש פרנסה מרווחת תוכלי לעשר ואז תעשרי הכל כולל מענק מהביטוח לאומי או מעשרות שאחרים נותנים לכם.