מדוע עלינו להתפלל עם נעלים בתפילה?

  • י"ז תשרי התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב

המון זמן עניין אותי לשאול על כך, הרי אסור להתפלל בלי נעלים למשל בתפילת שמונה עשרה וכמובן שלבית הכנסת נכנסים ומתפללים רק עם נעלין, אך השם אמר למשה רבנו בסנה -שהל נעליך מעל רגליך כי האדמה שאתה דורך עליה קודש וכו'.. אז אם נעלים זה טמא וגם בבית המקדש לא היו עם נעלים למה בתפילה חייב ובבית כנסת גם?
הערבים להבדיל אלפי הבדלות , כשהם מתפללים הם מתפללים בלי נעלים לפי מה שאני יודעת. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בבית המקדש היה אסור ללכת עם נעליים עקב קדושת המקום היו צריכים ללכת בלי נעליים.

אולם במקום אחר כאשר עומדים לפני הבורא יש לנו לשוות בנפשינו כאילו אנו עומדים ממש לפני הבורא ברוך הוא - מלך גדול ונורא ועל כן אנו צריכים להתלבש כאילו אנו עומדים לפני מלך ולכן יש ללכת עם נעליים.