עץ שבוצעה עליו הרכבה, כמה זמן צריך לחכות כדי לאכול מהפירות?

  • כ"ב תשרי התשפ"א

שאלה

עץ שעברו עליו יותר מארבע שנים ובוצעה עליו הרכבה, כמה זמן צריך לחכות כדי לאכול את הפרי המורכב?
האם צריך לחכות שוב 4 שנים מרגע ההרכבה?

תודה רבה רבה

תשובה

שבוע טוב,

לא צריך להמתין, כי ההרכבה בטלה לעץ שכבר יצא מכלל ערלה (ראה שלחן ערוך יורה דעה סימן רצד סעיף טז, ט"ז ס"ק כד, ביאור הגר"א ס"ק מח, וחזון איש דיני ערלה אות יט).

אולם יש לדעת שאסור להרכיב עצי פרי, מין בשאינו מינו (שלחן ערוך שם סימן רצה סעיף א), ורק לאחר שכבר נעשה הפירות מותרים (שם סעיף ז).

בברכה,

הלל מאירס