האם מותר לאכול חביתה שלא בדקו קודם אם יש בה דם?

  • כ"ג תשרי התשפ"א

שאלה

שלום הרב, בקשר לבדיקת ביצים... לפני בישול... האם ביצים ששמתי במחבת ללא בדיקה... האם התבשיל אסור באכילה?
אם יש מקור אשמח
תודה רבה על כל התשובות

תשובה

שלום רב,

מותר לאכול את החביתה היות שסוף סוף ברוב הביצים אין דם, ולכן יש להניח שגם בביצה זו לא היה דם. פסק זה מקורו טהור ממה שמבואר בדברי הרמ"א יורה דעה (סימן סו סעיף ח) שמעיקר הדין אין צריך לבדוק הביצים אם יש בהם דם, כי סומכים על רוב ביצים שאין בהם דם. אלא שנהגו להחמיר כשעושים מאכל עם ביצים ביום לבדוק אם יש בהם דם. ע"ש. ולכן בדיעבד שלא בדקת, ודאי החביתה מותרת, כי סומכים על הרוב, וכנ"ל.

בברכה,

הלל מאירס