נשים

האם נשים יהיו חייבות בכל המצוות בימות המשיח?

  • כ"ג תשרי התשפ"א

שאלה

שלום! באחרית הימים האם נשים גם ילמדו תורה ויחויבו בכל המצוות? תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

יש מי שכתב לחדש שאף על פי שנשים פטורות ממצוות עשה שהזמן גרמא, לעתיד לבוא בימות המשיח יהיו חייבות במצוות עשה שהזמן גרמא שאז יהיו שוות לגמרי בכל עניין כאנשים (ילקוט הגרשוני על התנ"ך חלק ב' עמוד כז), אולם לא התברר אם נשים יהיו חייבות בלימוד תורה כמו אנשים, כי שם טעם הפטור אינו משום מצוות עשה שהזמן גרמא, אלא משום שדורשים את הפסוק "ולמדתם אותם את בניכם" (דברים יא יט), בניכם ולא בנותיכם (מסכת קידושין דף כט עמוד ב), ואם כן לכאורה הפטור הזה יישאר על כנו גם לעתיד לבוא.

בברכה,

הלל מאירס