נשים

גרביים לנשים

  • כ"ד תשרי התשפ"א

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,
אני חרדיה מבית ורציתי לדעת מתי חלה החובה ללבוש גרביים
שמעתי שמהקרסול לא חייב אבל אני לא יודעת אם זה נכון..
ואם כן אם מותר לשים סנדלים באופן שיראו את האצבעות הרגליים....
וגם אם מותר לשים טייץ וגרביים קצרות באופן שיראו קצת את הרגל
תודה רבה
ויישר כח על כל הפעילות!

תשובה

שלום וברכה

אבהיר את הדברים. יש מקומות שמחוייבים לכסות ואין זה תלוי במנהג המקום מאחר וההגדרה שלהם היא ערווה ויש מקומות שצריכים לכסות רק אם נהוג לכסות כי אין זה ערווה מעיקר הדין.

כל הרגל עד הקרסול היא בגדר ערווה ממש ולכן חובה לכסות בכל מקום ובכל זמן. הקרסול וכף הרגל אינו ערווה מעיקר הדין אלא תלוי במנהג המקומות ובמקומות שלא נהוג לכסות אין חובה בדבר.

לכן במקומות שנהגו ללכת ללא גרביים אפשר להקל שאצבעות הרגליים ייראו, אבל במקומות שנהוג להקפיד על כך אין להקל בדבר.