חברה והשקפה

אם אני חלק מ-ה’ מה הכוונה להתפלל אליו?

  • כ"ד תשרי התשפ"א

שאלה

שלום,
ממה שהבנתי מי שאני באמת זה חלק מה', "חלק אלוקה ממעל". אז מה הכוונה שאני מתפלל ל-ה' אם אני בעצם ה'?

תשובה

שלום וברכה

קשה להסביר דברים רוחניים אלו כמו כן יש כל מיני הבדלי גישות בין גדולי הדורות בביאור הדברים אבל ננסה קצת בעז"ה.

האדם הוא אכן חלק אלוה ממעל כדוגמת הילד שהוא חלק מאביו ואמו. ההורים נתנו חלק מהם ומזה יצא הילד אבל הילד כעת הוא ישות נפרדת. כיבכול ה' הוציא מתכוו חלק רוחני ונתן לאדם וחלק רוחני זה הוא בבחינה מסויימת חלק נפרד אבל בשונה מהילד של המשל אין הפרידה מוחלטת אלא לאחר הפטירה האדם המתוקן מתחבר לבוראו שוב אבל לא מתבטל לגמרי אם חלילה האדם מתלכלך בחטא אין הנשמה יכול הלתחבר למקומה וכמבואר בסידורו של שבת חלק א שורש ז ענף א  ע"ד משל למי שמחלק עץ אחד לשנים ואם שניהם הם נקיים כאשר בעת התפרדם ולא ילוכלך אחד מהם בטיט או בעפר כשחוזר ומחברם יחד נעשה עץ אחד והיו לאחדים בידו כבראשונה ולא כן אם יתלוה לאחד מהם דבר מה מליכלוכי הטיט והעפר ושאר דברים אז אין זווגם עולה יפה להיות אחד כמאז. וכן כאן כשהנשמ' נתלכלך בתאות והרהורי הלב וגשמיות הגוף אז כפי גודל הליכלוך כן תתפרד משורשה שלא תוכל לקרב אליו/

ה' יעזור שנזכה כולנו להיות טהורים ולהתחבר לבורא עולם.