ברכה אחרונה במקום אחר ממקום האכילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב. שאלתי היא,אם אני אוכלת מאכל מסויים כמו פרי ואני מברכת ברכה ראשונה ותוך כדי אכילה אני מגיעה למקום אחר(אני אוכלת שיעור בארבע דקות) האם אני יכולה לברך ברכה אחרונה גם אם לא סיימתי לאכול באותו מקום שבירכתי בתודה וכבוד רב רעות

תשובה

שלום וברכה

ברכת בורא נפשות אינה טעונה ברכה במקומה ואפשר לברכה בכל מקום שהוא, וברכת מזונות יש לברכה במקומה אך אם סיימת את האכילה במקום אחר אין בכך בעיה. אך הבעיה היא בברכה ראשונה שאם משנים את המקום שבירכו בו ברכה ראשונה יש לחזור ולברך.

ואף בברכת מזונות, אם אוכלים במקום אחד פחות מכזית, ועוברים למקום אחר יש לברך שוב. ולא כל החלפת המקומות מחייבת בברכה נוספת, אם החלפת חדר באותו בית אין חובה לברך שוב, ואם יצאת מהבית לרחוב חובה לברך שוב, וברחוב עצמו, אם אין את רואה את המקום שבירכת בו גם כן יש לברך שוב.

בהצלחה - בנימין שמואלי