תפילה וברכות

אזכרה לאחותי ז"ל במלאת שנה לפטירתה

  • כ"ה תשרי התשפ"א

שאלה

שלום לכ' הרב.
אחותי נפטרה ביום כד' בכסלו תשפ.
אנו נוהגים כמנהג תימן. לאחר 11 חודש מפסיקים לאמר קדיש למשך שבוע וממשיכים לאחר מכן לומר קדיש עד יום השנה.
יום השנה יוצא ב כד' בכסלו תשפא. יום זה יוצא בערב ראשון של חנוכה. אנו נוהגים ביום זה לעלות לבית העלמין ולאחר מכן להתפלל מנחה וערבית בבית המנוחה ולאחר מכן עושים סעודה ודברי תורה לעילוי נשמתה.
שאלתי היא מאחר ויום השנה יוצא בערב נר ראשון של חנוכה האם עלי להקדים את העליה לבית העלמין והסעודה ליום כג' בכסלו.
תודה מראש לכבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

אפשר לעלות בכד' כסליו ואין עניין להקדים ביום.