נשים

דם המחזור/ווסת

  • כ"ה תשרי התשפ"א

שאלה

בס"ד
שלום וברכה,
ברצוני לברר נושא שמאוד מטריד ומעסיק אותי.

דם המחזור של האישה,
כמובן ידוע לי הלכות טומאה של אישה נשואה בזמן המחזור.
שרלתי היא מה הדין של דם המחזור מבחינת טומאה כללית?
האם הדם עצמו טמא?
כיון שאיני יודעת את התשובה, אני מרגישה שאני מתעסקת בכך המון, לדוגמה , אם לבשתי בגד בזמן המחזור, אני מכבדת אותו, מחמת זה שאולי יש בו כתם ואני לא רוצה ללבוש אותו בשנית כדי שהכתם לא יטמא אותי.
בזמן המחזור אני מנקה כמעט כל דבר שאני נוסעת בו, מחשש שהתלכך בדם המחזור.
אני מרגישה שהעידר התשובה, גרמה לי לפתח התנהגויות בזמן מחזור וגם לאחריו שאני לא בטוחה שהם נכונים.
אני מכבסת כל דבר שלבשתי/נגעתי בו מחזור.

חשוב לי לציין שהחשש שפתחתי אינו מבחינת טומאה בין גבר לאישה, אלא אני ממש מייחסת חשיבות לדם עצמו כטמא ומרגישה צורך לנקות באופן יסודי.

האם דין הדם המחזור זהה או דומה מבחינת דם אחר בגופנו?

כיסא בד שישבה עליו אישה ולכלכה אותו במחזור, יגרום לי להמנע מלשבת עליו.. וכו' וכו'

כתוצאה מהתעסקות בשאלה הזו, אני אף נמנעת לאחרונה לגעת בספר תורה בבית הכנסת, שמא לא רחצתי ידים היטב.

אני ממש אשמח לתשובה מפורטת בנושא,
כדי לדעת האם אני נוהגת נכון.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין להתעסק בזה ואין כל טומאה מיוחדת בדם הנידה שאמור לגרום לך להתעסק עם זה.

אשה בזמן מחזור לא אמורה לגעת בספר תורה.  בספרי הקודש אין כל בעיה כלל.