בדיקת צימוקים מתולעים ומהדרין על לחמים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.אם אימי אינה עובדת ואין לה מקור הכנסה האם אני יכולה לעשר לה מההכנסה שלי וזה יחשב כמעשר כספיםהאם לעשר מהמשכורת לקרוב שאינו עובד ולחוץ מבחינה כספית נחשב כמעשר כספים אם אפשר בבקשה לכתוב לי למה בדיוק הכוונה במעשר כספים,למי יש לתת אותו 2.מהי צורת הבדיקה מתולעים לצימוקיםובמקרה שאני מבשלת אותם האם עלי לבודקם לפני הבישול פעמים רבות מגישים באולמות אורז עם צימוקים, וכשרות האולם מהודרת האם ניתן לסמוך על זה שהם בדקו את הצימוקים 3.האם לחםלחמניותפיתות מהסוג הרגיל ביותר מצריך כשרות מהודרת או שאין בעי`ה בכשרות רגילה

תשובה

שלום וברכה

מצווה רבה היא לעזור להורייך, וכמובן אין בכך כל סיבה בכך שאימך לא עובדת, שלא לעזור לה חלילה. מעשר כספים יש לתתלכל מצוה ממונית שאינה חיובית ואסביר את דבריי, אסור לקנות ממעשר מצות, כי כל אחד מחויב לעשות כך, אך כסף לאימך שאינך מחוייבת בכך, מותר בהחלט לתת את הכסף לאימך, ויש לה עדיפות על כל עני אחר, ומ"מ מעט מהמעשר, יש לתת לצדקות אחרות, ואין אימך צריכה לדעת שאת עוזרת לה ממעשר.

בענין הצימוקים. אעתיק מדברי הרב ויא הצימוקים - מאוחסנים זמן רב ולכן עלולים להתליע. צימוקים צהובים המיובאים מקליפורניה בדרך כלל נקיים וקל לבודקם. מפזרים על כף היד ובודקים מצד אחד ואחר כך הופכים ליד השניה ובודקים את צדם השני. צימוקים צהובים מתוצרת הארץ וצימוקים חומים לבדוק כנ"ל ואחר כך: להשרות כמה דקות במים פושרים ולערבב.

אם יש נגיעות, התולעים יצופו למעלה. אם נגוע אין להשתמש בצימוקים, היות והם עלולים להיות נגועים במפנים ואין אפשרות לבדוק. גם על לחם כדי להקפיד על השגחה מהודרת, מפני קולות שיש בהפרשת חלה, ובניפוי הקמח, וכן בהרבה חומרי לוואי שמוספים ללחם. אם יש לך שאלה על דבר מסוים אשמח לבדוק לך ספציפית את שאלתך. בהצלחה רבה ובשורות טובות, חודש טוב - בנימין שמואלי