גזל

  • כ"ו תשרי התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
יש לנו כמה קופות צדקה בבית ואני זוכרת שבעבר לקחתי כסף מהקופות כמובן שבמטרה להחזיר ואז שכחתי , כיום כמה שנים אחר כך אני נזכרת ולא יודעת מה הסכום שלקחתי מכל קופה ואם בכלל כל הקופות עדיין אצלינו בבית,,,
זה היה קופות של ניראה לי ישיבות ואירגונים...
מה עלי לעשות כדי להחזיר את הכסף אם אני לא זוכרת כמה ומאיזה קופות,
תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

תנסי לשער כמה כסף לקחת בערך ותחזירי לקופות שנראה לך שמשם לקחת. גם אם לקחת מקופה אחת, בדיעבד יצאת ידי חובה אם תחזירי לקופה אחרת.

מחשש שמא הסכום שלקחת עולה על הסכום שהחזרת, תגידי שמכאן ולהבא כל סכום שאת נותנת לצדקה יהיה בראש וראשונה בכדי להחזיר אותו חוב ככל ועדיין קיים, כאמור בדיעבד אפשר להחזיר גם לקופה אחרת.

בהצלחה,