נשים

כתיבת סיפור (מספר שאלות)

  • כ"ח תשרי התשפ"א

שאלה

שלום, קודם כל אני רוצה להודות לכם על האתר הנפלא והמחזק מאוד.

אני נערה שאוהבת מאוד לכתוב. סיפורים, קטעים וכו'. שמתי לב שיש חוסר גדול בספרי חול שאין בהם תוכן בעייתי (אני לפחות לא מצאתי הרבה כאלה) הייתי מאוד רוצה לכתוב סיפורים כאלה, שאינם קשורים ליהדות או לתורה בהכרח, משום שאני לא כל כך נהנית לכתוב על נושאים כאלה (למרות שאני אוהבת אותם) וגם אין לי ממש רעיונות שקשורים לכך. חשוב לי לציין שאני לא רוצה להחטיא אף אחד ולכן יש לי כמה שאלות:
1. האם מותר לכתוב סיפורים שקשורים לנושאים שונים שאין בהם קשר ליהדות (משפחה, חברות, פנטזיה, מד"ב, אגדות וכו') אבל מעבירים מסרים חיוביים?

2. אם כן, האם מותר לכתוב על מקרים שליליים ודמויות שליליות כדי שיהיו ניגוד לדברים החיוביים? או למשל לספר על דמות שעושה דברים שליליים ולהראות את ההשלכות של המעשים שלה, וככה יהיה ניתן ללמוד מכך (לדעתי זה גם לא כל כך אמין להראות רק את הצדדים הטובים)?

3. במידה שהסיפור מדבר על אנשים שאינם יהודים או קשורים ליהדות (למשל בעולמות פנטזיה) האם מותר לדמויות לעשות דברים שאסורים לפי התורה, למשל נגיעה בין בנים לבנות (כמובן לא בצורה לא צנועה, רק נגיעות סתמיות ללא חיבה)?

4. האם מותר לכתוב על סיפור אהבה כחלק מהעלילה ולא כעיקר בצורה שטחית ביותר, ללא תיאורים לא צנועים כלל? ואם זה אסור, האם מותר לספר על כך בצורה שמספרים עובדות?

5. האם יכולים להיות בסיפור מקרי אלימות בודדים כדי להעביר רעיון מסוים, או כציון של עובדה (הם לא יתוארו כדבר לגיטימי ובסדר) ולא בשביל העניין או האקשן?

6. אם הדברים ששאלתי למעלה או חלק מהם לפחות מותרים, מותר לפרסם את הסיפור?

סליחה מראש על אורך השאלה ותודה מראש(:

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. אפשרי כמובן בשים שכל שהמסר יהיה חיובי.

3. ראוי מאוד לא להגיע לדברים אלו ולמצוא רעיונות אחרים שתוכלי להעביר את המסר בלי צורך בנגיעות.

4. תכתבי על זה בצורת שידוך שלא הצליח וכדו'.

5. גם עדיף מאוד להימנע.

6. כל מה שכתבתי זה לכתוב סיפור על מנת לפרסם. אם את כותבת רק לעצמך את יכולה להקל ב3 וב4 וגם ב5.