האם מותר לעבוד במוקד שירות לקוחות של YES ?

  • ל' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, חודש טוב,
האם מותר לעבוד במוקד שירות לקוחות של YES? תודה מראש

תשובה

חודש מבורך,

מעיקר הדין מותר לעבוד במקום כזה. ומכל מקום אם אפשר עדיף למצוא עבודה אחרת כשרה לחלוטין.

מקורות: כי הרי גם אם אותו אדם לא ילך לעבוד שם החברה תמצא מישהו אחר שיעשה את העבודה, ובאופן כזה לא שייך איסור תורה של לפני עיוור כמבואר במסכת עבודה זרה (דף ו עמוד ב).

ואמנם יש דעות שבכל זאת יש בזה איסור מדרבנן משום מסייע בידי עוברי עבירה, והרמ"א יורה דעה (סימן קנא סעיף א) כתב, שכל בעל נפש יחמיר לעצמו. ע"ש. מכל מקום כאן שהסיוע ניתן שלא בשעת העבירה, יש דעות בגדולי הפוסקים (שו"ת בנין ציון סימן טו, ושו"ת כתב סופר חלק יורה דעה סימן פג) שאין בזה אפילו איסור מסייע מדרבנן. ויעויין בשו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק אורח חיים סימן טו אות יד) ובשו"ת ציץ אליעזר חלק כ"א (סימן יד אות ד) שצירפו דעות אלו להקל בנידון שלהם שם. ע"ש. כל זה מעיקר הדין, אולם אם יכול למצוא עבודה אחרת כשרה לחלוטין בוודאי שכך עדיף יותר.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס