שבת

מה לעשות בבית של חמי וחמותי יש חילול שבת

  • ל' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום רב
אני נשוי כ4 שנים, ב'' ה יש ילדה בת כשנתיים,
המשפחה שממנה באה אשתי חוזרת בתשובה עוד לפני שהיא נולדה, היא הקטנה.
כבר הרבה זמן שאני לא מרגיש נוח בבית חמי וחמותי ההורים של אשתי, יש חילול שבת שעובר מימיני ושמאלי ואני לא יודע מה לעשות. אם זה לדוג' האחים של אשתי קורעים נייר בשבת. אחד קורע עיתון להתעסקויות שלו. השני קורע נייר לא חתוך בשבת ע"מ לנקות את השולחן עם נייר,האבא מקדש עם גופיה בשולחן שבת ראיתי אותו מנקש עשבים בשבת וגם מרים דברים מוקצא.. קשה לי ככה במיוחד שעכשיו הילדה שלי גודלת וכאשר אנחנו מתארחים שם היא תלמד..
עד עכשיו לא דיברתי וגם בקושי הערתי לאשתי על כך עד בשבת האחרונה שבה עץ הערתי לאשתי שזה לא יכול להימשך ככה.. מצידה היא מבינה וטוענת שאני מרחיק אותה ממשפחתה .. אשמח לדעת הרב

תשובה

שלום וברכה

מצער מאוד שמחללים שם שבת בכל מיני דברים אבל בכל זאת יש לדעת שאין זה דבר חכם לתקוף את הורי אשתך בפניה. צריך לנהוג בחכמה שאשתך תבין שהמצב שם לא נכון ולא מתאים כאשר הידלים יגדלו. כעת אין לעשות עסק מדברים אלו זה לא באחריותך שהם ישמרו שבת ובכל מקרה לא מסתבר שתוכל להשפיע עליהם בצורה כזו ולכן יש לנהוג בחכמה ולא להגיע למקום של מחלוקת עם אשתך על התנהגות הוריה.