טיפול באבא קשיש

  • א' חשון התשפ"א

שאלה

שלום רב
אבקש להתייעץ.
אני מטפל עיקרי של אבא שלי בן 92.
הראיה של אבא נחלשת
יש לו קשיים שמתאימים לקשיש ממוצע בשכבת הגיל.
אני גר איתו בינתיים ותומך בו כמיטב יכולתי.
האחים עסוקים בחייהם וממעטים להגיע.
באחד הערבים אחי הגיע והיה צריך לעזור לאבא מעבר לרגיל וכנראה זה עורר בו תסכול ופתאום אחי אומר בנוכחות אבא שלנו
"אתם רוצים להאריך את חייו והוא סובל"
אבא שלנו צלול לחלוטין. מצטט פסוקים מהתורה טוב יותר מאח שלי ורבים כמוהו נכון שהתקופה לא פשוטה אבל זה היכה בי המשפט של אח שלי.
איך הוא בכלל חושב על סוגיה של הארכת חיים כשאבא שלנו לא סובל חס וחלילה ממחלה קשה.
עכשיו אני שואל האם לדבר עם אח שלי על האמירה הזאת? כי אני הבלגתי ולא התייחסתי.
לני שלוש וחצי שנים סמוך למותה של אימי ז"ל הוא "התנבא" שאבא יחיה עוד שנתיים פחות או יותר.
איך אחי יכול לבוא לטפל באבא שלי כשהוא לא מאמין שיש טעם בחיים של אבינו???
האם נכון לדבר עם אחי על המחשבה שלו או להתעלם?

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לכך מצוות כיבוד אב היא מהגדולות שבתורה וזכותך גדולה ועצומה ומקבלים על זה שכר בעולם הזה ובעולם הבא.

חשוב מאוד להוכיח את אחיך הן על עצםהדברים והן על אמירת הדברים בפני אביך שזה בוודאי חטא גדול מאוד. אולם אם אתה מניח שאופן קרוב לוודאי שהאח רק התווכח איתך על כך ולא יסור מדרכו הרעה עדיף לשתוק. אם הוא ממשיך בדרכו הרעה יש להימנע מלבקש ממנו עזרה בטיפול באביך כדי שלא יחטא יותר.

בהערכה רבה,