אם אני מחממת תבשיל פרווה במיקרוגל בשרי, האם התבשיל נהפך לבשרי?

  • א' חשון התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,

אם אני מחממת תבשיל פרווה במיקרוגל בשרי, האם התבשיל נהפך לבשרי או שהוא מוחזק כבשרי ואז לא אני לא יוכל לאכול לאחר התבשיל דבר חלב?

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג האשכנזים, אם המיקרוגל נקי, ולא חיממו בו בשר ב-24 השעות האחרונות, מותר לאכול את התבשיל עם חלב, ובתנאי שאין בתבשיל דבר חריף. ואם חיממו בו בשר ב-24 השעות האחרונות, אין לאוכלו עם חלב, אולם מותר לאכול אחריו חלב (יעויין רמ"א יורה דעה סימן צה סעיף ב).

ולפי מנהג הספרדים, אם המיקרוגל נקי, אפילו אם חיממו בו בשר ב-24 השעות האחרונות, מותר לאכול את התבשיל עם חלב (יעויין שלחן ערוך שם סעיף א, ושו"ת יביע אומר חלק ט' חלק יורה דעה סימן ד).

בברכה,

הלל מאירס