מותר לתת כספי מעשר לאחותי ואימי?

  • ב' חשון התשפ"א

שאלה

שלום רב,

אחותי היא חד הורית עם שלו בנות, והמצב הכלכלי שלה ושל אימי דחוק האם זה בסדר לתת להן מעשר בכל חודש? או שצריך לתרום לעוד גוף?

תודה רבה על עזרתכם

תשובה

שלום רב,

אם אין לאחותך די כסף בשביל הצרכים הבסיסיים שלה - מותר ומצוה לתת לה מעשר כספים, ואדרבה יש להקדימה לנצרכים אחרים (יעויין שלחן ערוך יורה דעה סימן רנא סעיף ג).

ולגבי אימך, אם אין די כסף לכיסוי צרכיה הבסיסיים, ואין לך יכולת כלכלית לסייע להם בכספים שאינם מעשר - אזי לא רק שהדבר מותר - אלא שצריך להקדימה לפני נצרכים אחרים.

אמנם אם יש לך יכולת כלכלית לסייע לה בכספים אחרים שאינם מעשר - אין לסייע לה בכספי מעשר. ומכל מקום אם בכל פעם שאת נותנת מעשר את אומרת "בלי נדר" - תוכלי לתת לה כספים אלו. ובכל מקרה אל תאמרי לה שמדובר בכספי מעשר.

ראי https://www.hidabroot.org/question/262190

בהצלחה רבה,

הלל מאירס