מותר לטגן סופגניות עם חלב?

  • ג' חשון התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרבנים, בבקשה רציתי לברר האם מותר לטגן סופגניות עם חלב כשאין היכר מיוחד בצורה שלהן.

תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

אמנם ההלכה היא שאין לשין עיסה עם חלב שמא יבוא לאכלה עם בשר, אלא אם כן היה דבר מועט או ששינה צורת הפת שתהא ניכרת שלא יבוא לאכלה עם בשר (שלחן ערוך יורה דעה סימן צז סעיף א), אולם סופגניות שאין דרך לאכלן ביחד עם בשר, מותר ללוש את הבצק שלהן עם חלב.

מקורות: כן הוא בפתחי תשובה יורה דעה (שם סק"ג) בשם תשובת מהרי"ט חלק ב' (סימן יח). וכן פסק בספר הליכות עולם חלק ז' (עמוד מז).

בברכה,

הלל מאירס