מידע על שדים רוחות שטן ורוח הקודש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הייתי רוצה לדעת על הנושאים שבכותרת: איך זה קורה איך ניתן לזהות מקרה שבו בן אדם אחוז בדיבוק או ברוח או בשד מה המספר 666 אומר ביהדות האם השטן קיים אם כן מהו או מיהו מה המטרה של ה` בבריאת מקרים הללו או אפילו היווצרם אם נתקלים במקרה כזה איך אנחנו אמורים להגיב או להתמודד עם המצב אם אפשר גם רציתי קצת מידע על רוח הקודש והאם בכלל דבר כזה קיים אם כן מה זה בכלל

תשובה

שלום וברכה

מקרה שבו נכנסה רוח מהחוץ בתוך אדם חי מזוהה בהתנהגות משונה מאוד, וכן ביציאת קולות מוזרים מן הגוף, שלא בשליטת האדם עצמו, רוחות אלו הינם רוחות של בני אדם שכבר מתו, אלא שכתוצאה ממעשיהם בחייהם הן לא יכולות להתרומם ולעלות ולהתאחד בשורש העליון שממנו נחצבו הרוחות של בני האדם, וכך הן מסתובבות להן בפריחה במציאות רוחנית הנקראת `כף הקלע`, או במציאות רוחנית הנקראת `עולם התוהו`, והן לא מוצאות שם מנוחה, ומה גם שלכל רוח כזאת נלווים שני מלאכים לא טובים המצערים אותה והיא סובלת מאוד >לכן, היא מבקשת מנוחה עראית כל שהיא, שאת זה היא מוצאת על ידי התעברות בגוף בן אדם חי, אך כמובן שהיא לא מקבלת רשות לעשות כן, אלא לעתים רחוקות מאוד כתוצאה מקשר מסויים עם אדם חי מסויים, ובצירוף שאותו אדם עשה מעשה שהסיר ממנו את ההגנות המגינות מפני התרחשיות כאלו. היו צדיקים גדולים שעיקר התמחותם היה בתחום זה, שבכוח תפילות ותיקונים לרוח המעוברת, היו משכנעים את הרוח לצאת מן האדם, וכך אכן היה, ותוכל לקרוא כמה תיעודים הסטוריים מסיפורי דיבוקים והסרתם >המספר 666 ביהדות הוא אכן מספר מיוחד, והיו צדיקים שסברו על סמך כמה לשונות מהזוהר שבאלף השישי שלנו בשנת 666 [ה` תרסו] תהיה הגאולה, ויש לזה סוד על פי הקבלה, `בווי"ן תתקטר`, שאין להרחיב בזה באתר אינטרנט, אבל ישנם פירושים אחרים לדברי הזוהר. השטן בהחלט קיים, הוא השטן הוא יצר הרע, שחלק ממנו ישנו בכל אדם, ללא השטן המפתה את האדם לצד הרע לא היה ערך בכל הבריאה, מכיון שהרעיות של בריאת העולם היתה שנפשות בני האדם יזכו לשכרם הנצחי כתוצאה ממעשיהם בעולם הזה, ולמעשים טובים אין ערך לולי היתה נטיה באדם לא לעשות מעשים טובים אלא את ההיפך, ורק כתוצאה מהתמודדות התמידית בין טוב לרע, והבחירה בטוב, הוא הנותן לאדם את האושר בעולם הזה וגם בעולם הבא. ברוח הקודש ישנן מדריגות רבות, שבזמן בית המקדש היתה נפוצה המושג ששמו `נבואה` שנשמת האדם הראוי לכך היתה מתחברת עם הדרגה התחתונה של המלאכים הנקראים `אישים` וכך היו מודיעים להם דברים עתידיים, ולנפש הנביא הגיעה עונג רוחני בעת ההתנבאות מה שאין לשער ואין לתאר.

`רוח הקודש` במדריגות נמוכות יותר היו גם אחר כך, שבכוח הרוח הקדושה שהיתה חופפת עליהם הם היו רואים מלבד את גוף האדם שלפניהם גם את נשמתו הפנימית, ואת תפקידו בעולם, ואפי` בדור האחרון היו כמה צדיקים מפורסמים בעלי רוח הקודש שכמעט שלא נעלם דבר מלנגד עיניהם, וכידוע ומפורסם מהבאבא סאלי זצוק"ל, ומהאדמו"ר מבעלזא רבי אהרן זצוק"ל שאת כל מחשבות האדם היה קורא כאילו מתוך הכתב. אשמח לעמוד לעזרתך, בכל אשר תדרוש. בהצלחה וחודש טוב – מנשה ישראל