תפילה וברכות

אם אין כהן בבית הכנסת, מתי עדיף שהלוי יעלה לתורה?

  • ז' חשון התשפ"א

שאלה

שלום ותודה רבה לכם על הפעילות הקדושה שלכם תבורכו, יש לי שאלה אליכם,
אם אין כהן בבית הכנסת ויש לוי מתי עדיף שיעלה לתורה מתי בחול ומתי בשבת?
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אפשר לתת ללוי עליית ראשון במקום כהן.

מקורות: על פי רמ"א (סימן קלה סעיף ו) ומשנה ברורה (ס"ק כד). וכן הוא מנהג הספרדים כמבואר בשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן כד) ועיין שם שהחזן צריך להכריז בקול רם: "אין כאן כהן, קרב לוי במקום כהן".

בברכה,

הלל מאירס