שבת

האם מותר למרוח משחה על פצעים בשבת?

  • ח' חשון התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
לגבי משחה, לדוגמא כשיש פצע או גרד בעור או כאב מפריע מאד, האם מותר לשים משחה? יש לציין שבמקרה כזה אלו משחות שנספגות בגוף.
אם השפתיים יבשות מאוד בשבת או חתוכות וסדוקות באופן שמפריע מאד, האם מותר בשבת לשים שפתון או משחה להרגעה?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום רב,

אמנם מצד איסור ממרח אפשר להקל באופן שכל המשחה נבלעת בעור היטב (משנה ברורה סימן שטז ס"ק מט, שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק לג הערה סד בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, וחזון עובדיה שבת חלק ג' עמוד שפד).

אולם עדיין יש בזה משום איסור רפואה בשבת, ורק אם את מרגישה כאב בכל הגוף או הולכת לשכב במיטה מחמת הכאבים מותר (שלחן ערוך ורמ"א סימן שכח סעיפים יז, לז).

בברכה,

הלל מאירס