חברה והשקפה

פרשת נוח

  • ח' חשון התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,

בפרשת נוח כתב הרב כי נוח ניבא את עתיד צאצאי ילדיו (שם, חם ויפת) ונכתב בתורה שחם יהיה עבד לאחיו.... ואני מבקשת לשאול ולהבין עם ישראל היה משועבד לחם (למצרים) , ומשועבד לשם (אשור) , וליפת (יוון ורומי) ?! בבקשה שהרב יסביר לי

תשובה

שלום וברכה,

עם ישראל היה משועבד לעמים אחרים לתקופות קצרות יחסית. במשך רוב ההיסטוריה עם ישראל היה חופשי לחיות כרצונו ולקיים את תורתו. כמו כן, בני ישראל הינם מבני "שם", אך גם הישמעאלים הם מבני שם, ולא היו משועבדים.

אולם בני חם למרבה הצער היו משועבדים במשך רוב ההיסטוריה, ולמען האמת, אפילו בימינו יש עבדים אפריקאים שכורים יהלומים באפריקה - בגלל העוני המחפיר של יבשת אפריקה.

בברכה,

דניאל בלס