חברה והשקפה

איך יתכן שר’ עקיבא סבר שבר כוכבא הוא המשיח לאור בקשת בר כוכבא מה’ לפני היציאה לקרב ?

  • ט' חשון התשפ"א

שאלה

לכבוד הרב שליט"א שלום וברכה
תודה רבה על האפשרות לשאול שאלות ולקבל מענה.

השאלה שנשאלת היא איך יתכן שר' עקיבא סבר שבר כוכבא הוא המשיח לאור מה שביקש בר כוכבא מה' לפני יציאתו לקרב: "אל תעזור ואל תכשיל", שכן אומר התלמוד ירושלמי: "...וכד דהיה נפק לקרבא הוה אמר ריבוניה דעלמא לא תסעד ולא תכסוף". לכאורה משיח אמור לומר בדיוק ההיפך: "רבש"ע, תעזור לנו כל שנייה ושנייה. אנחנו לא ננצח בלעדיך. אל תעזוב אותנו לרגע" וכדומה ? ניסיתי לתרץ לעצמי שאולי ר' עקיבא לא ידע על אמירתו זו של בר כוכבא, אבל זה נשמע לי דחוק לאור מעלתו של ר' עקיבא. אשמח למענה שמיישב את הדעת.

תודה רבה למעכ"ת.

תשובה

שלום וברכה

זאת לא היתה אמירה קבועה של בר כוכבא אלא מקרה חד פעמי ונפילה שהוא נפל בה במלחמתו האחרונה.