יום כיפור אחרי שהיה 4 כוכבים עליתי ומסתבר שעדיין לא יצא יום כיפור

  • י' חשון התשפ"א

שאלה

שלום הרב יש משו שממש מטריד אותי בזמן האחרון היו לנ יהמון קשיים באמונה פעם ובה התחזקתי נורא יום כיפור האחרון אחרי צום ארוך ראיתי שהיו 4 כוכבים והשעון שהיה בידי הורה שעבר יום כיפור והצום יצא אז עליתי במעלית כי אנחנו גרים בקומה גבוהה ואז כשהגעתי לביתי הבנתי שעדיין נותרו 3 דקות לסיום הצום מאז אותו תקרית אני לא נוגעת כל מוצאי שבת בשום דבר מוקצה עד אחרי ההבדלה החמרתי מה לעשות ?אני לא מפסיקה לחשוב על זה וזה מציק לי מאוד

תשובה

שלום וברכה

אסור להיכנס לפחדים. זה עצת היצר ואין להתייחס לזה. אמת שהיה צריך להקפיד יותר אבל די בחרטה העמוקה ואפשר כבר להיות בשמחה שה' מחל על העוון. אין לפחד ויאן לאוג יותר ופרט שקיבלת על עצמך קבלה גדולה מאוד ואין לך לחשוש כלל.

מהיום והלאה תשמחי שזכית להתחזק ולהתעלות כל כך וה' יתן לך את הכוחות להמשיך הלאה.