האם יש עניין להשתדל לאכול לחם ביום חול?

  • י' חשון התשפ"א

שאלה

האם יש חשיבות ומעלה להשתדל לאכול לחם ביום חול במקום מזונות, גם כאשר זה ימנע קצת מלימוד תורה?
השאלה היא כאשר אדם יכול לא לאכול לחם כמעט כל ימי החול אם צריך להשתדל לאכילת לחם. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם אתה מצליח להגיע למאה ברכות כל יום גם בלי אכילת לחם (ראה משנה ברורה סימן מו ס"ק יד), אז אין עניין לאכול לחם דווקא, כי את העניין של פת שחרית אפשר לקיים גם במיני מזונות (אור לציון חלק ב' פרק י תשובה ו).

בברכה,

הלל מאירס