נשים

מקום עבודה כשר

  • י' חשון התשפ"א

שאלה

בוקר/צהריים/ערב טוב!
אשמח לשאול בעניין מקום עבודה - התנהלות, הצניעות הנדרשת ומה שנראה לרב רלוונטי.
כרגע אני עובדת במוקד מעורב, אני דתייה ב"ה ומרגישה שהנוכחות שלי שם אפילו משפיעה על אנשים אבל לרוב במשמרות, הלילה במיוחד אני מרגישה את אווירת הצחוק והחיבור לאנשים מעבר לעבודה.
ב"ה התחלתי לשים לב לעניין אך ההחלטה לקום וללכת קשה לי במיוחד אחריי שהתחברתי.
2 שאלות -
האם לעזוב את מקום העבודה או שאפשר להסתפק במשמרות שאני יודעת מלכתחילה שהן אינטנסיביות ויש פחות דיבורים לא רלוונטים? במקביל אני מתכננת לשלב מדרשה.
מה גם שאני לא מתכוונת להמשיך בתחום המוקד הזה בהמשך החיים אז אפשר להתסכל על זה כבזבוז זמן?
מצד שני , כשאני חושבת במה כדאי לי ללמוד? אני מנסה להבין האם בימות המשיח המקצוע שלי יהיה רלוונטי, לדוגמא חינוך אבל גם שם אני יכולה להגיע ליידי מצב של צחוק וקלות ראש.
ואם נניח לקחתי את תחום החינוך המיוחד איך אמורים להתנהל איתם בגדר ההלכה?
איפה הגבול? מרגישה מבולבלת! אשמח לסדר

תשובה

שלום וברכה

במידת האפשר תנסי לקחת משמרות שעסוקים יותר ויש פחות זמן לחיבורים לא טובים.

אין להישאר בלי פרנסה גם אם את לא מתכוונת להישאר לעבוד במוקד לנצח. רק אם את רואה שזה קרוב להשפיע עלייך לרעה תעזבי את המקום.

בימות המשיח לא נצטרך לעבוד בשום עבודה אלא לעבוד את ה'. לא יהיה צורך בחינוך מיוחד ולא בחינוך רגיל כי מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.

אשמח עוד לסייע בידך ככל הצורך.