כועסת על הילד, כיצד לתקן את מידותי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בזמן האחרון אני מאוד לחוצה וחסרת סבלנות אני לא עובדת אני מטפלת ב2 ילדיי אחד בן כמעט שנתיים והשני בן 5 חודשים ובזמן האחרון אני ממש לא סבלנית כלפי הילד הבכור שלי הוא עושה כל מיני שטויות ודברים מסוכנים ואני מוצאת את עצמי מתעצבנת עליו...וזה רק מחמיר, גם עפ בעלי אני לא מתייחסת אליו כמו שהיה אז בגלל שאני לחוצה ועצבנית (אני רוב הזמן נמצאת בבית עם הילדים) אני לא מוצאת עבודה ואיני יודעת מה לעשות כדי שהירגע מעט...אשמח בעזרה בנושא מה ניתן לקרוא כדי לשפר את המידות להירגע וכו`... תודה רבה על עזרתכם הרב כבוד הרב!!!

תשובה

שלום וברכה

את ההתמודות עם הכעס יש לבצע לפני הכעס, דהיינו כשאת פוקחת את העינים בבוקר, אין לך לקום מיד אלא לחשוב שלוש דקות על כך שאת הולכת להיות רגועה, ולא להיכנס לללחף משום דבר, ואז לקום עם חיוך רחב ולומר בוקר טוב לכולם וכך תינצלי מהכעס.

בהצלחה - בנימין שמואלי מומלץ לראותא ת הסרט באתרינו כיצד להינצל מכעסים וחרדות של הרב פנגר