כשהייתי קטנה גנבתי כסף, האם אני חייבת להחזיר?

  • י"ד חשון התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
כשהייתי קטנה (לפני גיל מצוות) גנבתי כסף (של חו״ל) מאח של חברה
לא השתמשתי בזה בכלל אבל היום אני גדולה וזה עדיין אצלי..
האם אני חייבת להחזיר או פטורה?
ואם כן האם אפשר לעשות משהו אחר אולי לתרום או כל דבר אחר ולזרוק את הכסף הזה לפח?
אין לי קשר איתם בכלל וגם אני כל כך מתביישת בזה לא מסוגלת להחזיר ואני גם המון שנים לא בקשר עם החברה..
בבקשה אולי אפשר לעשות משהו אחר מבלי להחזיר את זה?
הנושא הזה לא יוצא לי מהראש.

ממש תודה רבה

תשובה

שלום רב,

על פי ההלכה (שלחן ערוך חושן משפט סימן שמט סעיף ג) את חייבת להחזיר את הכסף לאח של חברתך. ואי אפשר לתרום את הכסף וכיוצא בזה.

אמנם העצה היא שתשלחי לו את הכסף בעילום שם, ותתנצלי ותבקשי ממנו לסלוח לך בלב שלם, ובעז"ה הוא יסכים לסלוח לך, ושב ורפא לך.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס