נשים

האם בנות ספרד חייבות להתפלל שמונה עשרה כל יום?

  • ט"ו חשון התשפ"א

שאלה

שלום רב,
אני בחורה רווקה ממוצא ספרדי ומעוניינת לדעת האם ברכת 18 היא חובה לומר כל יום?
במידה ואני מתחילה כל בוקר ולפעמים אין לי זמן האם זה בסדר לדלג או שכבר התחייבתי? האם כדאי לי לא להתחיל משום שלא כל יום יש לי זמן לקרוא??
ואם אני כבר אומרת, מה עליי לומר בבית לבד? בסידור וגם במה שהעלתם לאתר מצוין דברים שצריך לומר עם חזרת ש"צ וכו', אני מניחה שזה רק במניין או בבית כנסת אבל מה על בחורה לומר כשהיא לבד בביתה?
באילו שעות אני יכולה לומר תפילת 18?

תודה רבה על כל העזרה

תשובה

שלום רב,

1. בנות ספרד חייבות רק בתפילה אחת ביום. אמנם יש עדיפות שיבחרו בתפילת שחרית (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן יז).

אם את בוחרת להתפלל שחרית, הסדר הוא כדלהלן: ברכות השחר, אלא שבמקום לברך שלא עשני אישה תברכי שעשני כרצונו בלא שם ומלכות. ואם תרצי תברכי גם ברכת התורה. ואח"כ נכון שתאמרי פסוק שמע ישראל וברוך שם וכו'. ואחר כך תתפללי שמונה עשרה. אבל אין לברך בשם ומלכות ברכות ברוך שאמר, ישתבח וברכות קריאת שמע (הלכה ברורה חלק ה' עמוד תנב).

2. תאמרי מראש שכל מה שאת מתפללת הוא "בלי נדר".

3. שמונה עשרה של שחרית אפשר להתפלל מהנץ החמה עד סוף ארבע שעות (ואם לא הספקת אפשר עד חצות היום). ותפילת מנחה אפשר להתפלל מחצי שעה אחרי חצות היום עד השקיעה (ואם לא הספקת, אפשר עד 13 וחצי דקות אחרי השקיעה).

הזמנים האלו משתנים מיום ליום ומאזור לאזור. תוכלי לבדוק את הזמנים המדויקים בקישור הבא

https://www.hidabroot.org/%D7%96%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D

בהצלחה רבה,

הלל מאירס