מעשרות

  • ט"ו חשון התשפ"א

שאלה

שלום רב, האם סגולת עשר תעשר בשביל שתתעשר הינה במעשר כספים? במידה וכן על כמה אחוזים מדובר ואיך אני יודעת שאני מעבירה למקום הנכון? חשבתי להעביר לישיבת הסדר מסויימת אבל מפריע לי שיכול להיות שגם מהכספים האלו משלמים משכורות למזכירה שלא כל כך מועילה (וכמדומני גם משכורת דיי מנופחת).. מצד שני זו ישבת הסדר יחידה בעירי וחשוב לחזק את המקום.. ויש עוד אשת אברך שחשבתי עליה אבל איך אדע עם בעלה באמת יושב ולומד תורה ולא סתם מתבטל (שמעתי על כאלו)..

תשובה

שלום וברכה

צריך להפריש עשר אחוז מכל הכנסה רק מההכנסה נטו.

יש לדעת שמשכורת למזכירה אינה מהווה פגם במעשרות משני סיבות.

א. צריך לשמוח שמכספך עוד משפחה בישראל מתפרנסת בכבוד.

ב. ללא המזכירה הישבה לא יכולה להתקיים ולכן המשכורת למזכירה היא חלק מהחזקת התורה ממש.

מה שפחות ברור האם ישיבת הסדר היא מקום שצריך תרומות או שיש להם די תיקצוב.

אשת אברך שאינה משופעת בפרנסה היא בוודאי צדקה מהודרת ואין להיכנס לחקירות האם בעלה לומד 8 שעות ביממה או רק 12. בכל מקרה יש לתת  לה את הצדקה כדי שתוכל להתפרנס ומאחר ואת נותנת את זה למי שמצהיר על עצמו כיושב ולומד יש לך זכות החזקת התורה אפילו אם הוא מתבטל.

ראי כאן עוד רשימה של מקומות שאפשר לתרום https://www.hidabroot.org/question/283616

בהצלחה,