חברה והשקפה

למה ה’ שלח דווקא קורונה?

  • י"ז חשון התשפ"א

שאלה

ידוע שאין בעולם דבר שנעשה אלא בשביל ישראל.
הקב''ה הביא את הקורונה כדי שישראל יעשו תשובה - מדוע הקב''ה בחר דווקא בקורונה? הרי יש אינסוף מחלות, ולקב''ה יש אינסוף דרכים.
והרי הקב''ה אוהב את ישראל, מדוע לא עשה זאת בדרך פשוטה יותר?

הקב''ה מביא את המחלה הארורה דווקא לאנשים שבעינינו נראה שלא מגיע להם והם בבחינת מלאך. מדוע זה כך?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

לצערינו מאחר ואין לנו נביאים הרי שאין לנו אפשרות לדעת באמיתות הדברים.

בכל זאת יש לנו כמה וכמה לימודים מהקורונה.

א. שכל הרופאים וכל המומחים אמרו ואומרים שהם לא מבינים בזה - לימוד אפסות חכמת האדם.

ב. שנגיף קטן יכול להשבית את כל העולם - אפסות האדם גם בזמן הזה שהאדם חושב שהטכנולוגיה גרמה לו להיות כל יכול בזמנינו.

 ילמד חכם ויוסיף לקח. נשמח לקבל תובנות בקצרה מהגולשים ונוסיף אותם בעז"ה.

בעניין הסרטן גם כאן אין לנו ידע למה ומדוע ולמי. כל אדם עושה לעצמו את חשבון נפשו ובודק האם ולמה הוא חלה במחלה זו. פעמים רבות זה זיכוך לפני הפטירה של האדם כדי שהאדם יגיע לעולם האמת נקי לגמרי מכל חטא.