שאל את הרב - כללי

האם המלאך מלמד תורה לגויים שעתידים להתגייר בבטן אימם?

  • י"ט חשון התשפ"א

שאלה

שלום, קודם כל תודה רבה שהרב ענה לי. דבר שני התכוונתי לא לשבע מצוות בני נח אלא לאם הגויים מתגיירים איך הם זוכרים אם הרי המלאך לא לימדם תורה. תודה מראש

תשובה

שלום רב,

יתכן שהמלאך מלמד את כל התורה גם לעוברים גויים שעתידים להתגייר, וכמו שמצינו כיוצא בזה במסכת שבת (דף קמו עמוד א) ישראל שעמדו על הר סיני פסקה זוהמתן עובדי כוכבים שלא עמדו על הר סיני לא פסקה זוהמתן. אמר ליה רב אחא בריה דרבא לרב אשי גרים מאי (שלא היו על הר סיני מהיכן פסקה זוהמא. רש"י), אמר ליה: אף על גב דאינהו לא הוו מזלייהו הוו דכתיב (דברים כט, יד) את אשר ישנו פה עמנו עומד היום לפני ה' אלקינו ואת אשר איננו פה וגו'. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס