חברה והשקפה

מה נותן לי לקיים מצוות מסוימות אם אפר אחרות?

  • כ' חשון התשפ"א

שאלה

אני נורא רוצה להתקרב לדת, אני אפילו לא בטוחה למה.
אבל אני כל הזמן מרגישה צבועה אם אקיים רק חלק מהמצוות.
אני יודעת שלא את כולן אני אקיים, אין ביכלתי לשמור שבת, לא תמיד ביכולתי גם לאכול במקום שהוא 100 אחוז כשר (אם כי אני אוכלת כשר) ואני לא שמרתי את עצמי לחתונה..
אז מה הטעם בלהתפלל ולשמור מצוות כאלו ואחרות כשאת השאר אני עלולה להפר וכיצד לקיים את המירב מהן?

תשובה

שלום וברכה

טעות נושנת שהיצר הרע אומר לאדם או הכל או כלום. משל לאדם שרוצה להרוויח כל חודש מאה אלף ש"ח ואומרים לו שהוא לא יכול יותר מ 20000 ש"ח הטיפש יאמר לא מוכן לעבוד כלל כי אני רוצה 100 אלף אבל החכם אומר כעת אתחיל להרוויח 20 אלף וכל מה שמרוויחים הכל ריווח. כך גם בעניין המצוות כל מצוה היא ריווח וכל מצוה שוה בפני עצמה גם אם את לא עושה מצוה מלאה כל הזמן.

ראי כמה הרצאות

https://www.youtube.com/watch?v=nN9cxAvmWug

https://www.hidabroot.org/video/214473

על כן מה טוב לקבל על עצמך מה שאת יכולה ומה שאת לא זוכה עדיין אולי יגיע מאוחר יותר.

אשמח לסייע לך עוד ולהרחיב עוד ככל הצורך.