שאלות..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה אני עושה עם אני לא יודע מה לברך על דבר מסויים,האם ברכת"שהכל " פותרת.. ואיך הרב מסביר את החזרה בתשובה ההמונית שיש בעם ישראל

תשובה

שלום וברכה

ועל כולם שאמר שהכול אכן יצא בדיעבד, אך במקום שיש לך ספק עליך לברר ולא לסמוך על ברכת שהכול. ה` מערה כעת רוח טהרה ממרום ככתוב (יא) הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם אֲדֹנָי יֱהֹוִה וְהִשְׁלַחְתִּי רָעָב בָּאָרֶץ לֹא רָעָב לַלֶּחֶם וְלֹא צָמָא לַמַּיִם כִּי אִם לִשְׁמֹעַ אֵת דִּבְרֵי יְהֹוָה: (יב) וְנָעוּ מִיָּם עַד יָם וּמִצָּפוֹן וְעַד מִזְרָח יְשׁוֹטְטוּ לְבַקֵּשׁ אֶת דְּבַר יְהֹוָה.

וכתב הרמב"ם בהלכות תשובה, וכבר הבטיחה תורה שסוף ישראל לעשות תשובה בסוף גלותן ומיד הם נגאלים, שנאמר והיה כי יבואו עליך כל הדברים האלה ושבת עד ה` אלקיך ושב ה` אלקיך את שבותך ורחמך ושב וקבצך מכל העמים אשר הפיצך ה` אלקיך שמה ובא לציון גואל במהרה בימינו אמן:

בהצלחה - בנימין שמואלי