שאל את הרב - כללי

מדוע לא מוזכר שמו של אליעזר בפרשת חיי שרה?

  • כ"ט חשון התשפ"א

שאלה

שמתי לב שבפרשת חיי שרה תמיד קוראים לאליעזר, עבד. אבל בפרשיות אחרות כן קוראים בשמו. מודע התורה העלימה את השם שלו בפרשת חיי שרה?

תודה!!

תשובה

שלום רב,

מקובל להסביר שהטעם הוא משום שהרי אליעזר רצה את יצחק לבתו (ראה רש"י בראשית כד לט), ועם זאת עשה רצון אדוניו אברהם אבינו, ולא עוד אלא שהשתחווה לה' והודה לו כאשר מצא את רבקה (ראה בראשית כד, כו-כז), ואם היה מסוגל לכל זאת, אין זה אלא שביטל דעתו ומציאותו לגמרי, ולכן לא הוזכר שמו.

בברכה,

הלל מאירס