חברה והשקפה

לגבי אהבת המצוות

  • ב' כסלו התשפ"א

שאלה

אם התורה והמצוות לא מושכים אותי באופן טבעי רק לפעמים כשאני מרגיש ריקנות מוחלטת אז אני לומד קצת עד שאני מרגיש מלא ואז מפסיק אוטומטית כי אני מלא אז אם העיקר זה התורה והמצוות אז איך זה שאני לא מכור לזה ולא יכול בלי זה עובדה שאני לא מתלהב כזה מהתורה והמצוות של אלוקים אני גם לא כזה מתלהב מאלוקים אני לא כזה נמשך לזה ולא כזה אוהב את זה אם זה האמת אז הנשמה הרצון הפנימי שלי החלק הכי אמתי שלי צריך להוביל אותי אל זה בצורה טבעית וזה לא קורה אני מרגיש שאני צריך תמיד לעשות מאמצים כבירים בשביל ללמוד ולשמור תורה ומצוות אני מרגיש שזה דבר פרימיטיבי כזה ומשעמם ולא מעניין וזה לא כמו שתיארתי ודמיינתי לעצמי שזה

תשובה

שלום וברכה

יש להמשיך ולהשקיע ולמצוא את הדרך להתחבר למצוות ובכל מקרה לקיים את המצוות אף ללא הרגשה של התעלות. להיפך אדם שלא מרגיד טעם באוכל עליו להקפיד יותר על אכילה בזמן ובצורה מסודרת כי ללא אכילה זו הוא ימות חלילה ואז במשך הזמן יחזור הטעם באוכל וכך צריך לעשות ברוחניות.

ראה עודhttps://www.hidabroot.org/article/217779