גניבה

  • ב' כסלו התשפ"א

שאלה

לאבא שלי מישהו זייף צ'ק הוא זיהה את זה כאשר ראה צ'ק אחד עם סכום מופרז כמובן שמיד התקשר לבנק לברר מה זה הצ'ק הזה כי הוא עצמו אינו מוציא כאלו סכומים בצ'קים התברר שמישהו זייף צ'ק על החשבון שלו בשביל לגנוב כסף מחשבון הבנק שלו ממנו בעצמו הבנק דיבר עם המשטרה אני לא יודע איך דברים עובדים בבנק במצבים כאלו אבל אבא שלי היה צריך ללכת למשטרה לחתום על זה אני טענתי שהיות והחוקים הם חוקים של שקר הרי נכון והרי הכל מורכב מאינטרסים כסף כבוד תהילה קריירה ויש להם אג'נדה השאלה היא האם יש לחשוש שאם אשתף פעולה עם המשטרה למצוא את זייפן הצ'קים שמא הם יפלילו או ייתפסו מישהו אחר שהוא חף מפשע והכל בגלל שאני חתמתי ושיתפתי איתם פעולה כי הרי ידוע שהרבה אחוזים מאלו שיושבים בכלא באמת חפים מפשע וזה מחמת שהחוקים הם שקר שלא על פי התורה ההלכה אז מה עושים בכזה מצב האם יש לחשוש שמא ייתפסו מישהו שהוא חף מפשע כי אצליהם העיקר לפעמים להראות ולהוכיח לך ולכולם שהם עושים ולא אכפת להם מהאמת בקיצור יש פה עניין של מסייע בעד עוברי עבירה וגם אולי לפני עיוור לא תתן מכשול וגם יותר משזה תועלת זה עלול לעשות נזק אז מה הדין האם לנגנב היה עליו לשתף פעולה עם מערכות השקר או שלא ולאלוקים פתרונים והאם אפשר להעביר את הדין ואת המקרה הזה לדין שמיים שבשמיים ייפסקו לפחות הם ייפסקו באמת על בטוח מאשר מלכות של שקר שייפסקו אמת על ספק ?

תשובה

שלום וברכה

עליו ללכת למשטרה ולהתלונן להציל את עצמו וכן לקוות שהמשטרה תעלה על הזייפנים.