חברה והשקפה

מה מיוחד בתרח?

  • ג' כסלו התשפ"א

שאלה

מצד אחד יצאה ממנו שושלת של צדיקים, האבות והאמהות הקדושות שלנו.
מצד שני יצאו ממנו רשעים גמורים כמו בתואל, לבן, עמון, מואב וכו'.
וגם- אם כבר מדברים על גם וגם, גם מאבותינו אברהם ויצחק יצא ענף קדוש וענף רשע.
למה?

תשובה

שלום וברכה

אכתוב את הדברים בקצרה על פי המבואר באר"י הקדוש שבעת חטא אדם הראשון נפלו כל חלקי הקדושה לתוך הטומאה והיו שבויים שם בתוקף הקליפות ותרח שהיה טומאה גדולה היה עם אשתו כאשר היא היתה נידה יצא ממנו שורש הקדושה האדיר "אברהם אבינו" כי הקליפה לא פחדה להוציא אותו שם עקב גודל הטומאה. למעשה אברהם לא היה מזוכך לגמרי ולכן יצא ממנו עדיין הטמאה אצל ישמעאל ויצחק הוצאי את הזוהמה שלו בעשיו עד שיצא יעקב נקי לגמרי וממנו יצאו רק 12 שבטים קדושי עליון.